40307
1172
8
2022/04/09

„VIŠTA PUODE“ - LIETUVIŠKA VIRTUVĖ KITAIP

Kauno centre vietų pavalgyti, atrodo, yra kiekvienoje gatvėje. Visgi, šįkart rekomendacija keliaus į lietuviško maisto su „twistu” vietą „Višta puode”. Kaip jau supratote, vieta pačiame miesto centre, S. Daukanto gatvėje, netoliese žymiojo Kauno simbolio - fontano. Tad pasivaikščioję po Laisvės alėją, galite užsukti pavalgyti. Surasti restoraną nesunku - muzika ir lauke išsidėstę staliukai pasufleruos, kad pasiekėte tikslą.

Jei nesusigundėte prisėsti lauke, na, ar oras tam pasirodė netinkamas, užeinate į vidų, kur susiduriate su pasirinkimu: sėsti pirmame aukšte ar lipti į antrąjį. Pirmąjį aukštą restoranas vadina svetaine, antrąjį - restoranu. Taip pat „Višta puode” yra įkūrę ir savo smuklę, kuri yra kaip atskira erdvė - baras, durys iš lauko, dešiniau nei įėjimas į patį restoraną. Smuklėje nesilankėme, gal užsuksime kitą kartą. Žodžiu, supratot, erdvės daug. Kiek prastumdžius staliukus, vestuves tikrai atšoksite. Na, bet šįkart ne apie puotas, o apie patirtį bevalgant. Kita vertus, maistas irgi gali būti puota!

Jau vien iš restorano pavadinimo gali suprasti, kad paukštienos čia tikrai gausi, bet gausi ne tik jos: jautienos dešrelės, kiaulienos šoninė, oto kepsnys ar bulvinukai su voveraičių padažu. Maistas išties patiks lietuviškos virtuvės gerbėjui, bet negalvokite, kad valgysite it pas močiutę kaime, nors kai kurie patiekalai tą patirti priminti gali. Mūsų krašto virtuvė pateikta su šefo indėliu.

Kaip teigia pats restoranas, jų meniu įkvėptas besikeičiančių sezonų ir idėjų. Tad galime suprasti, kad patiekalai ir yra keičiami atitinkamai pagal tai, kokie tą sezoną ingredientai yra šviežiausi ar populiariausi. Yra pasirinkimų ir veganams, pavyzdžiui, burokėlis įdarytas perlinėmis kruopomis su baravykų padažu. Užkandžiams valgėme „buterbrodų” duetą (meniu taip sumuštiniai ir įvardinti) su ožkos sūriu ir grybais bei namų gamybos džiovintų obuolių traškučius. Pastarieji tai tikrai priminė vaikystę ir nostalgiškai nunešė mintis į kaimą. Sumuštiniai ypatingo įspūdžio nepaliko.

Pagrindinį patiekalą padėjo išsirinkti padavėja, kuri pasiūlė vienus populiariausių „Višta puode” pasirinkimų: brandintos jautienos dešrelę su bulvių kroketais bei traškų vištienos suktinuką su mortadela, špinatais, saldžių bulvių piure ir rudens salotomis. Pasikliovėme padavėjos patarimu ir nenusivylėme. Abu patiekalai išties skanūs, tiesa, jautienos dešrelė gal kiek sūroka, tačiau mėgstantiems ryškesnius skonius, patiks. Prie vištienos gerai tiko saldžių bulvių piurė arba suprantamiau pavadinkime ją tiesiog bulvių koše. Toks jaukus maistas džiugina sielą ir alkaną skrandį. Porcijos tikrai pakako, tačiau… visuomet vietos lieka desertui.

Desertui užsisakėme abu meniu esančius kepinius, galvojom, palyginsime. Taigi, ant mūsų stalo atsidūrė drėgnas morkų tortas su apelsininiu kremu ir kreminis sūrio pyragas su kaštonais. Kiti du meniu desertai, kuriuos teks ragauti kitą kartą, yra naminiai ledai bei balto šokolado ir uogų duetas taurėje. Grįžtam prie pyragų. Sūrio pyragas buvo tikrai saldus, o gal tiksliau padažas prie jo, bet tai tikrai nėra nusiskundimas. Skonio prasme viskas tikrai dėrėjo, o braškės bei uogos prie šio saldėsio puikiai gaivino gomurį. Morkų tortas labai maloniai kvepėjo morkomis, o kaip žinia, aromatas sudaro kone pusę skonio. Tortas kiek mažiau saldus nei sūrio pyragas. Jis taip pat buvo patiektas su braškėmis bei mėlynėmis ir serbentais. Abu desertai puikūs, velgi norisi vartoti žodį, jaukūs, o porcijos tikrai patenkins smaližius. 

Mėgstantys vėlyvuosius pusryčius, juos ras ir čia - galėsite tuštinti benedikto kiaušinių ar blynelių lėkštes. Tokie pusryčiai „Višta puode” vyksta tik sekmadieniais.

Gėrimų meniu rasite, kaip ir galėjome tikėtis, lietuviško vyno: obuolių, agrastų, svarainių, aviečių ir kitų vaisių bei uogų. Juos įsigysite buteliais. O jei norite taurės, tuomet teks rinktis ne vietinių vyndarių produkciją. Jei vyno nenorite, tuomet „Višta puode” jums suplaks kokteilį, kaip patys įvardina, su polėkiu ar įpils kažko stipriau. Restoranas, žinoma, siūlo ir alų, sidrą bei kitus klasikinius nealkoholinius gėrimus: kavą, arbatą, sultis, vandenį bei kiek rečiau restoranuose sutinkamus: kefyrą, kompotą ar girą. Pastarieji tikrai atitinka tą lietuvišką vietos tematiką.

Interjere suskaičiuosit ne vieną vištą, kaip ir priklauso. Ar ant laikrodžio, ar ant sieninio kilimo ar skulptūros pavidalu, bet viskas skoninga ir maloniai kelia šypseną. Restorane išties jauku. Margos staltiesės traukia akį, o pastelinės spalvos interjere ir dideli langai suteikia šviesos bei erdvės pojūtį. Prisėsti su draugų kompanija galite prie apvalaus stalo, o atsivedę visus kolegas pietums ar norėdami paminėti rimtesnę šventę, galite rezervuoti ilgąjį stalą. Nors lankiausi čia pirmąkart, greit vietą prisijaukinau.

Pakalbėkime apie kainas, kiek gi kainuoja pavalgyti to lietuviško maisto, patiekto kiek kitaip? Užkandžių porciją gausite nuo 4,40 eur iki keliolikos eurų, pavyzdžiui, 12,90 eur už sūrio rinkinį. Mano paminėti obuolių traškučiai kainuoja 6,40 eur, o „buterbrodai” - 4,90 eur. Barštukai su baravykais čia jums kainuos 4,90 eur, o sultinio ir ėrienos čeburėko duetą sudėliosite už 8,80 eur (atitinkamai - 3,90 eur ir 4,90 eur). Pagrindinių patiekalų meniu - nuo maždaug 7 eur iki 15 eur. Desertai kainuos iki 6 eur (pavyzdžiu, mano aprašyti pyragai kainavo po 5,40 eur). Gėrimų kainos gan įprastos, kaip ir kitose maisto vietose. Lietuviško vyno butelis kainuos kiek daugiau nei 20 eurų.

Restoranas „Višta puode” siūlo ir degustacinę vakarienę, sudarytą iš 5 patiekalų. Tai geras būdas sočiai ir skaniai pavalgyti, per daug nesukant galvos dėl to, ką pasirinkti iš meniu - valgysite tai, ką pasiūlys šefas. Degustacinė vakarienė „Višta puode” gali padėti kitaip pažvelgti į mums galbūt jau įprastus lietuviškus patiekalus. Tai gera pramoga kauniečiams ir miesto svečiams. Tokiai vakarienei galioja ir dovanų kuponas. Jį atsinešite, pateiksite ir beliks tik atsipalaiduoti. „Višta puode” dovanų kuponas patiks tiek vyresnio amžiaus žmonėms, kurie neretai mėgsta tvirtą lietuvišką virtuvę, tiek ir tiems, kurie nori sočiai pasistiprinti bei nesijausti tarsi restorane išleido krūvą pinigų, o išėjo alkani.

Restorano kontaktai pasiteiravimui arba norintiems atlikti rezervaciją: +370 693 63777. Beje, rezervaciją galima atlikti ir internetu. Darbo laikas: darbo dienomis nuo 12:00 h iki 23:00 h, o savaitgaliais nuo 10:00 h iki 23:00 h. „Višta puode” adresas: S. Daukanto g. 23, Kaunas. Skanaus!

Straipsnio autorius(-ė) Justina, Beta.lt bloger'ė
1172 8

Božėna...
Man patiko šio straipsnio lengvumas ir rašymo stilius. Paprastai išdėstyta, aprašomos tam tikros detalės ir net preliminarios kainos. Tik reikia eiti ir apsilankyti)
2Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Silvija...
kokios naturalios nuotraukos! ir matosi kaino neblogos. Labiausiai patiko "prie stalo nesenstama" :D
2Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Giedrė...
taip gražu žiūrėti, tokios gražios vietos. Esu pati iš pajūrio, nu taaaip norisi, kad parekomenduotumete kažką čia gyvenantiems, nors ir gundausi važiuoti į Kauną :D
2Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Monika...
atsiprašau, nu toks juokingas pavadinimas, negaliu. :D Man atrodo,ar klystu, jie buvo Vilniuje, bet persikėlė? Reikėtų išbadyti ;)
2Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Joana Kun....
Oho.. Kaip skaniai viskas patiekta, net seilės renkasi:)) degustacinė vakarienė turėtų būti žiauriai geras pasirinkimas
2Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Gerbėja...
mmmm...sekmadienio brunchas pas juos yra kažkas tobulo.. Egss Benedikt niekur kitur geriau Kaune nerasite - kolkas mano kiek išbandyta vietų čia yra the best Benediktai. Drąsiai eikite ir skanaukite, nepasigailėsit.
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Silvija...
Paprastumas tobulai pateiktas. Maistas labai skanus, aptarnavimas geras, atmosfera nepaleidžia ir savo "lik iki deserto":)) Man jų interjeras nu tobulas, negaliu.:D
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Lina B....
O geras restoranas siūlo kefyrą, kompotą ar girą - labai netikėta! Toks lietuviškas akcentas...bet aš pasigedau meniu ko nors mėsiško, tokio didelio mėsos gabalo, steiko, didkepsnio..tokie gražūs šonkauliukai parodyti viršelio foto ar čia ne jų gamyba?
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Turi ką pasakyti? Komentuok čia:
Straipsnių autoriai
Kartais rašyti sekasi lengviau, kartais sunkiau, bet visai nerašyti aš negaliu - tai mano kraujyje. Noriu, kad skaitydami mano tekstus žmonės jaustųsi, lyg su jais kalbuosi prie kavos puodelio!
Beta.lt bloger'ė
Skonių Fiestos blog'o skilties autorė
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Viena tų keistuolių, kurie dirba kūrybinį darbą, tačiau gyvenime mėgsta laikytis taisyklių ir rutinos. Visgi šį paradoksą esu linkusi vadinti savo tobulos kasdienybės receptu.
Beta.lt bloger'ė
"Gyvenu aistra kelionėms ir meile padėti žmonėms surasti jų svajonių atostogas. Jau 14 metų nardau turizmo vandenyse, tad dalinuosi savo žiniomis ir patyrimais su Beta Travel bendruomene."
Beta.lt bloger'ė
Su malonumu „kepu“ tekstus ir pyragus. Tik pyragus barstau cukraus pudra, o naujai „iškeptus“ tekstus – taškais, kableliais, brūkšniais... Svarbu, kad jie būtų gramatiškai taisyklingi, vizualiai tvarkingi, verbališkai turtingi, lengvai skaitomi, paveikūs.
Beta.lt bloger'ė
Esu portugalas. Girdėjau, kad taip Lietuvoje yra vadinami vilniečiai. Baigiau architektūrą, kurios pagrindinius principus (struktūra, vidaus ir išorės sintezė, harmonija su aplinka) bandau pritaikyti internete.
Beta.lt bloger'is
Talentingų kūrėjų pagalba keliu mūsų tinklaraštį į aukštumas, nes tikiu jo svarba. Daugelis mane vadina fėja, nežinau ar dėl rūpestingo būdo, ar dėl užaugusių sparnų.
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė, kūrusi straipsnius apie aktualiausias temas ir skyrusi daug dėmesio patarimams.
Beta.lt bloger'ė
„Kiekviena kelionė yra nuotykis, papildantis brangią prisiminimų kolekciją. Kviečiu leistis į šiuos nuotykius kartu su manimi.“
Beta.lt bloger'ė
Mūsų pirmoji tinklaraštininkė, lietuvių kalbos ekspertė.
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Nieko nerasta
BŪK PIRMAS!
Kurį pasieks šie pasiūlymai:
  • Nauji / specialūs
  • Riboto kiekio
  • Slapti
  • Paskutinės minutės
Sekite mūsų naujienas čia: