Kokį maistą valgė garsiausios Lietuvos giminės ir aukštuomenė? Į šį klausimą jums atsakys gourmet klasės restoranas ,,Imperial’’. Autentika ir subtilia prabanga alsuojančios senamiesčio restorano erdvės įsikūrusios pastate, menantį XVI a. laikotarpį. Unikalus ,,Imperial’’ konceptas lėmė tai, kad jis vienintelis Lietuvoje turi premium klasės restorano statusą. Kiekvieną klientą pasitinka skoninga, rami aplinka ir aukščiausio lygio aptarnavimas. Klasikinę istorinę virtuvę puoselėjantis ,,Imperial’’ laikosi aukštuomenės tradicijų – pietų ir vakarienių metu stalai būna padengti staltiesėmis ir paserviruoti sidabriniais stalo įrankiais, o padavėjai aptarnauja vilkėdami baltas pirštinaites. Aukščiausius standartus maisto ir aptarnavimo kokybei taikantis restoranas kviečia malonioms gastronominėms akimirkoms pačioje Vilniaus širdyje. Atvykite pasimėgauti nepriekaištingu aptarnavimu ir maistu, kuriuo vaišinosi Radvilos ir kiti garsūs Lietuvos didikai.
TIKSLAS – VIRŠYTI KLIENTO LŪKESČIUS
Premium klasės restoranai nėra vieta, kur užsukama greitai pavalgyti. Čia klientai atvyksta leistis į gastronominę kelionę, pasimėgauti naujais, išskirtiniais skoniais bei rinktiniais gėrimais, įvertinti virtuvės šefo meistriškumą, ir paprasčiausiai leisti sau akimirkai sustoti. Restorano pasididžiavimas yra gėrimų meniu – plati vyno korta ir didžiausias Lietuvoje šampano asortimentas. Užsukite vakarienei prie vyno taurės su šeima, draugais ar antra puse, ir, pažadame, gerai praleistas laikas paskatins čia atvykti dar ne kartą.
,,Imperial’’ erdvės atskleidžia išskirtinę restorano koncepciją – praeitį menančios interjero detalės kuria aplinką, tarsi sėdėtum vienoje patalpoje su Bona Sforca. O kokiais patiekalais būtų nuklotas būtent šios didikų atstovės stalas? Pamačius meniu, beveik garantuojame, liksite nustebinti.
Pavyzdžiui, istorinių aukštuomenės patiekalų meniu būtų galima rasti: juoduosius eršketo ikrus šviežio agurko šulinėlyje, agurkų rasale marinuotas austres, rūkyto ungurio ir lengvai sūdytos lašišos duetą su Baltijos jūros upėtakio ikrais, lazaniją-skrylius su elniena ir baravykais; fazano troškinį su kelmučiais, didikų marcipaninį pyragaitį su riešutais, džiovintais vaisiais ir medumi, ruginės plikytos duonos ledus. Dalį originalių receptų sumanė kunigaikščių Radvilų ir kitų giminių asmeniniai virėjai, išmanę savo šeimininkų skonį. Dauguma ,,Imperial’’ patiekalų receptai atkeliavę iš XIII-XVIII a., ypatingas dėmesys kreipiamas Radvilų, Bonos Sforcos kulinariniams pomėgiams.
Lietuvos aukštuomenės patiekalams gaminti buvo naudojami toli gražu ne tik lietuviškos kilmės produktai. Dalis ingredientų atkeliaudavo iš kitų valstybių, o kita dalis – iš Baltijos jūros, girių ir miškų. Itin vertinti baravykai, žvėriena. Pamirškite apie cepelinus, bulvinius blynus ir kitus tradiciniais laikomus patiekalus – visuomenės elitas su jais neturėjo nieko bendro.
NUOLATINIS SIEKIS TOBULĖTI
Daugybe apdovanojimų už paslaugų kokybę gavęs ,,Imperial’’ restoranas nenustoja sekti šviežiausių maitinimo sektoriaus tendencijų ir tobulina savo meniu. Ieškantiems išskirtinės poilsio vietos Vilniuje aristokratišką prabangą siūlo 5*+ viešbutis tokiu pačiu pavadinimu. Subačiaus gatvėje, netoli Aušros vartų įsikūręs ,,Imperial Hotel & Restaurant“ yra ištisas prabangus poilsio kompleksas, kur svečius pasitinka ištaigingos viešbučio erdvės ir alternatyvų neturintis restorano meniu. Žvalgantis aplinkui juntamas geras skonis, išlaikytas rafinuotumas ir subtili elegancija. Atvykite, ir aukščiausia paslaugų kokybe įsitikinkite patys.
Skaniai pavalgyti mėgsta visi. Būtent dėl šios priežasties itin patrauklia dovana jau seniai tapo maisto degustacijos. Gaminti mėgstantis žmogus degustacijos metu pasisems naujų idėjų, o neprijaučiantis stovėjimui virtuvėje džiaugsis galimybe pailsėti nuo įgrisusių namų sienų, pasimėgauti antros pusės ar kito artimo žmogaus draugija. Jeigu pasirinksite kitam žmogui įteikti maisto degustacinę vakarienę, jos metu dovanos gavėjo dažniausiai lauks 3-4 išskirtiniai patiekalai (šaltas ir/ar karštas užkandis, pagrindinis patiekalas ir desertas). Viešnagės metu iš aptarnaujančio personalo galima sužinoti įdomios informacijos apie ragaujamų patiekalų gaminimo technikas bei naudojamus produktus. Prestižiniai restoranai dažniausiai pasižymi tuo, kad patiekalų gaminimui naudoja tik kruoščiai atrinktus ir pačius šviežiausius produktus, neretai iš vietinių Lietuvos ūkių.
BETA.LT PASIŪLYMAI GERO MAISTO MYLĖTOJAMS
Vilnius – puiki vieta mėgstantiems leistis į gastronomines keliones po neatrastus skonius.Ypač gera dovana tėvams, draugams ar antrai pusei galėtų tapti ištaiginga vakarienė viename žinomiausių restoranų Vilniuje ,,Imperial‘‘. Beta.lt platformoje restoranų teikiamas paslaugas dažniausiai galėsite įsigyti pigiau nei perkant tiesiogiai, o speciali akcija restorano sąskaitai sumažinti leis dažniau mėgautis artimųjų kompanija ir skaniu maistu išskirtinėje restorano aplinkoje. O jeigu nežinote, kuris kuponas labiau pradžiugintų artimąjį, dovanų čekis restorano sąskaitai padengti suteiks pasirinkimo galimybę ir galės būti išnaudotas 12 mėnesių laikotarpyje.