35440
1645
14
2022/03/12

,,CAPO’’ – MODERNI ITALIJA VILNIAUS CENTRE

Vilnius pilnas restoranų, tačiau kartais apima jausmas, kad nėra, kur nueiti - tokia klasika. Šįkart kviečiu susipažinti su itališku restoranu „Capo” - vieta, kurią pavadinti tiesiog picerija nesinorėtų. Šios vietos pavadinimas išvertus iš italų kalbos reiškia „bosas”. Pavadinimas įpareigojantis, bet kaip jis susijęs su pačia vieta sunku pasakyti, nes tai nėra klientūros su kostiumėliais restoranas ar ponų picerija. Sakyčiau atvirkščiai - vieta, kurioje bus patogu pavalgyti šeimai ar draugų būriui. 

Viena iš svarbesnių restorano ar bet kokios maisto įstaigos dalių yra interjeras. Jis padiktuoja vietos įvaizdį ir toną. „Capo” interjeras yra jaukus, su klasikiniais medžio ir metalo elementais, Įėjus į restoraną atsiveria nedidelė, kelis staliukus talpinanti, salė, o pasukus į dešinę pamatai, kad pirmasis įspūdis klaidingas - vietos restorane daug. Gali prisėsti ir prie jaukaus, modernaus baro. Dėmesį atkreipia vyno lentynos, atskiriančios restorano zonas. Tiesa, lentynose sugulę ne tik itališki vynai. Lauke yra erdvi terasa, tad šiltuoju metų sezonu pagurkšnoti kokteilių ar kavos tikrai bus kur. Apskritai, aplinka kviečianti pasėdėti ilgiau nei tik užkandžiui. Visgi, aš nebūčiau aš, jei neatkreipčiau dėmesio į apšvietimą. Apie jį, mano nuomone, restoranų/barų temoje kalbama per mažai. Paprastai aukštos klasės restoranuose šviesa būna sudėliota taip, kad gerai matytųsi maistas ant stalo, bet nebūtų pernelyg šviesu ir nesijaustum, kaip ligoninėje... Apie šviesą restorane dabar neaiškinčiau, jei ne „Capo” vakarinis vaizdas. Deja, čia besileidžiant saulei, net ir sėdint prie lango, darosi sunku įžiūrėti savo lėkštę. Kai kas gal tai ir pavadintų romantika, bet mane šiek tiek erzina - juk valgai ir akimis. Žinoma, turiu suteikti  „benefit of the doubt” - galbūt šitoks „jaukumas” sėdint kitoje picerijos vietoje neegzistuoja.

„Capo” veikia dvejopu ritmu - dienos ir vakaro. Dieną - šviesiau, svečiuojasi šeimos, vyksta dienos pietūs, o vėliau šviesos prigesinamos ir prasideda vakarinis gyvenimas. Vakaro ritmui pasitarnuja vyno, kokteilių meniu. Restoranas siūlo ir sezoninius kokteilius: žiemą - karštų gėrimų pasiūlymai, vasarą - gaivesnių. Darbo laikas patogus ieškantiems, kur pasistiprinti prieš naktinius šokius - „Capo” ketvirtadieniais dirba iki 23 val., o penktadieniais ir šeštadieniais - iki vidurnakčio. Didelis pliusas, kad virtuvė dirba iki pat darbo dienos pabaigos, todėl ši vieta tiks ir vėlyvai vakarienei.

Neabejotinai svarbiausias punktas vertinant maisto vietą - meniu. Itališko maisto „Capo” tikrai rasite: picos, makaronai, gnocchi, įvairių skonių brusketos ir kita. Visgi, meniu šiame restorane neapsiriboja tik tradiciniais Italijos patiekalais, pasirinkimas tikrai platus - nuo užkandžių prie vyno, sriubų ar salotų iki vietoje gaminamų ledų, kokteilių… ir mėsainių! Tikram italui toks meniu gali pasirodyti keistas, visgi, vilniečiui būtent tokia patiekalų įvairovė galimai patiks, juk patogu - galės pavalgyti skirtingų norų draugų kompanija. Žiūrėdama pretenzingiau aš tuos mėsainius gal ir pašalinčiau, susikoncentruočiau į itališkus patiekalus, tačiau ir pačioje Italijoje prie picos meniu rasti mėsainį - įmanoma. Kitas klausimas - ar sėkmingai tie itališki patiekalai yra pateikiami? Pliusas, kad čia dalis produktų atvežami tiesiai iš Italijos. Tą galima pajusti ragaujant burratos salotas (jos, beje, yra vienos populiariausių pasirinkimų šiame restorane) ar sūrio užkandžių rinkinį. Kad jau paminėjau, jog restorane maistą sau atras skirtingų norų kompanija, tai turiu pabrėžti, kad toje kompanijoje gali atsirasti ir vegetarų - meniu yra vegetariškų picų ir kitų patiekalų.

Kalbant apie užkandžius, labai smagiai susivalgė sūrio spurgytės, kurios tarsi neturėtų stebinti, bet traškumas maiste visada paperka, o padažas prie jų parinktas tikrai puikus. Užkandžiams ragavome ir alyvuogių rinkinį, kurio porcija tikrai gali vaišintis du ar trys žmonės. Toliau, žinoma, picos. Jei nesi alkanas, vieną picą gali pasidalinti su draugu, bet jei nevalgei tų alyvuogių - picą įveiks ir pats. Kuo pica čia išsiskirtinė? Tuo, kad jos yra sicilietiško stiliaus su mielinės tešlos pagrindu. Vertos paragavimo. Picos kraštelis purus, priedų užtektinai, skonių taip pat. Desertui vietos pilve siūlau tikrai pasilikti. Saldumynų gerbėjai galės rinktis tarp tiramisu, panna cotta, dienos deserto ir poros rūšių ledų. Ragavau grietininius vietoje gamintus ledus - labai geri. Įsivaizduoju vasarą save užeinant čia kavos ir tų ledų terasoje… Pateikiami su sirupu ir uogomis - geras saldumo, gaivos ir lengvos rūgštelės derinys. Tokia graži vakarienės pabaiga. Rekomenduoju.

Gėrimai. Apie juos šiek tiek jau užsimimiau, bet pasigilinkime. „Capo” rasi vyno, kaip ir minėjau, ne tik itališko, stipriųjų gėrimų (gražus gestas, kad iš gėrimų kortos jau išbrauktos rusiškos degtinės), kokteilių. Nealkoholinių gėrimų, be abejo, irgi yra. Čia siūloma kava - itališka, taip pat rasi sulčių, arbatos, vandens. Kaip minėjo restorano vadovė, vis daugiau dėmesio jie skiria barmenų apmokymui, tad galima tikėtis neblogų kokteilių. Žinoma, tai nėra baras ar vieta, kuri specializuojasi šioje srityje, bet žavu, kad dabar net ir picerijos supranta, jog reikia investuoti laiko ir pastangų į gėrimų kokybę. Juolab, kad „Capo” vakarais tampa visai smagia pagurkšnojimo vieta miesto centre.

Aptarnavimas. Dar viena sritis maisto sferoje, kuri klientą gali priversti sugrįžti arba visam laikui atgrasyti nuo vietos. Šįkart šypsenos padavėjo veide pritrūko. Ir ne, medicininė kaukė jos tikrai neuždengė - charizmos nepaslėpsi. Pritrūko ir greičio bei dėmesingumo. Žinoma, suprantu, kad būna įvairių dienų, esu lankiusis „Capo”, kuomet padavėja puikiai atliko savo darbą. Bet negaliu nutylėti ir šio karto patirties.

„Capo” kainos, kaip populiaru sakyti, nesikandžioja - užkandis, pagrindinis patiekalas ir desertas vienam asmeniui piniginę patuštins maždaug 20-25 eu. Sąskaitą lengvai padvigubins gėrimai, bet, kaip žinia, jie visuomet pigiai nekainuoja. Gėrimų kainos čia vidutinės: kokteilį įsigysi už maždaug 7 eu, taurei vyno išleisi apie 6 eu.

Iš esmės, „Capo” yra tokia picerija, kurioje gali tikrai sočiai pavalgyti ir dar kokteilių atsigerti. Sakyčiau visai nebloga vieta pasimatymui, kai antra pusė taip ir nepasako, ko nori - pakiši meniu ir ras, ką išsirinkti. Nebloga idėja tokiam asmeniui nustebinti - dovanų kuponas į šį restoraną. Toks dovanų kuponas patiktų ir tiesiog norintiems jaukiai praleisti vakarą Vilniaus centre.

Kad ir kokius minusus bebūčiau nupasakojus, jie „Capo” tikrai netrukdo sėkmingai veikti jau 8-erius metus. Vieta turi savo nuolatinių svečių būrį. Tiesa, jei socialiniuose tinkluose ieškosite „Capo” nenustebkite, kad gerbėjų ratas čia nedidelis, kaip pasakojo picerijos atstovė, „Facebook” paskyrą teko sukurti iš naujo, po to, kai kažkas ją… pavogė! Apie socialinius tinklus prakalbau ne veltui, picerija čia skelbia savo dienos meniu, kuris kaskart vis kitoks. Pietaujantiems mieste - pravers.

Jei svarstote apsilankyti „Capo”, restorano adresas: L. Stuokos-Gucevičiaus g. 7, Vilnius.  Medinės durys nuves į didelę restorano erdvę. Kontaktai (jei galvojate apsilankyti savaitgalio vakarą - patarčiau atlikti rezervaciją): tel: (8-612) 99932, el. paštas: [email protected]. Apskritai, „Capo” - ne tipiškas Italijos skonių restoranas, siūlantis maistą ir gėrimus tiek šeimai, tiek išalkusiam praeiviui. 

Straipsnio autorius(-ė) Justina, Beta.lt bloger'ė
1645 14

Brigita...
Viena universaliausių vietų, į kurią gali keliauti ir dviese ir su vaikais. Skanus maistas ir malonus aptarnavimas.
2Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
1
Rūt...
Pritariu, labai platus meniu. Gal net sunku iśsirinkt, bet bent jau visi randa kažką sau.
2Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
1
Žaneta...
Kiek norėjome atvykti visada užimti staliukai. Žinoma, tai tik komplimentai, bet jau staigmenos nepasidarysi. Bet žinoma priklauso ir nuo to kada nori rezervuotis laiką...
2Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
1
Egle...
niekada nesu buvusi Capo ir negirdejau apie juos. Reikes su drauge apsilankyti,
2Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
1
Monika...
Geriausias ever restoranas. Universalus su močiute, su drauge, su vaikais ar į pasimatymą. Rasit visada ką užsisakyti.
2Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
1
Svetlana...
planuojame su šeima važiuoti į vilnių ir atsitiktinai pamačiau Jūsų straipsnį, manau ženklas, reikės apsilankyti)
2Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
1
Svita...
ziauriai mums patinka!! Labai rekomenduoju uzssisakyt, pas mus sventės jaučiu be jų picų neapsieina - žiauriai geros!
2Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
1
Justina...
geras skonis, kaip italiskam maistui. nors tai nera gryna Italija, bet gera kokybe.
2Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Tatjana...
Reikia važiuoti į Italiją, norint itališko maisto. Propoguokim lietuvišką virtuvę tai mūsų varikliukas išsaugant unikalumą šalyje ir pritraukiant svečius iš kitų šalių.
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Lina...
nebuvau, tikiuosi pateisins lūkesčius kokius čia aprašote :) Susiplanuosiu laiką ir nuvyksiu.
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Kamilė...
Aš tik už italų picas, be jokių Lietuvoje populiarių majonezinių padažų ir kečupų, kas iš tiesų sugadina originalų picos skonį. Aliejus, actas - tai vienintėliai padažai, kuriuos galima naudoti prie picos, kad paryškintų autentišką skonį. O itališka pica Vilniaus centre - nuostabus derinys.
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Živilė...
gaila, kad Capo VilniuJE.. Apsilankau būdama Vilniuje CAPO, nu labai patinka. Taip trūksta pajūryje tokio šiuolaikiško modernumo.. Gal turite idėjų? :))
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Asta...
Visuomet pica kepame namuose su vaikais, tai kaip ir pramoga ir užsiemimas. Bet jeigu apima tingulys - leidziame sau sekmadieni nukeliautii CAPO. Vaikai jokiu kitu picu nevalgo, net mazylis zino, kad pica tai jau capo pica:) Rekomenduoju visiems ir maziems ir dideliems picu megejams!
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Lilija...
Kaip tik rytoj susiplanavome vakarienę CAPO, dar nei karto neteko čia valgyti, galėsiu pasidalinti įspūdžiais ar kokybė atitinka kainas. Ir apskritai kaip aplinka ir aptarnavimas. Draugai labai gyrė šią kavinę, bet aš pati noriu įsitikinti, kad skanu ten.
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Turi ką pasakyti? Komentuok čia:
Straipsnių autoriai
Kartais rašyti sekasi lengviau, kartais sunkiau, bet visai nerašyti aš negaliu - tai mano kraujyje. Noriu, kad skaitydami mano tekstus žmonės jaustųsi, lyg su jais kalbuosi prie kavos puodelio!
Beta.lt bloger'ė
Skonių Fiestos blog'o skilties autorė
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Viena tų keistuolių, kurie dirba kūrybinį darbą, tačiau gyvenime mėgsta laikytis taisyklių ir rutinos. Visgi šį paradoksą esu linkusi vadinti savo tobulos kasdienybės receptu.
Beta.lt bloger'ė
"Gyvenu aistra kelionėms ir meile padėti žmonėms surasti jų svajonių atostogas. Jau 14 metų nardau turizmo vandenyse, tad dalinuosi savo žiniomis ir patyrimais su Beta Travel bendruomene."
Beta.lt bloger'ė
Su malonumu „kepu“ tekstus ir pyragus. Tik pyragus barstau cukraus pudra, o naujai „iškeptus“ tekstus – taškais, kableliais, brūkšniais... Svarbu, kad jie būtų gramatiškai taisyklingi, vizualiai tvarkingi, verbališkai turtingi, lengvai skaitomi, paveikūs.
Beta.lt bloger'ė
Esu portugalas. Girdėjau, kad taip Lietuvoje yra vadinami vilniečiai. Baigiau architektūrą, kurios pagrindinius principus (struktūra, vidaus ir išorės sintezė, harmonija su aplinka) bandau pritaikyti internete.
Beta.lt bloger'is
Talentingų kūrėjų pagalba keliu mūsų tinklaraštį į aukštumas, nes tikiu jo svarba. Daugelis mane vadina fėja, nežinau ar dėl rūpestingo būdo, ar dėl užaugusių sparnų.
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė, kūrusi straipsnius apie aktualiausias temas ir skyrusi daug dėmesio patarimams.
Beta.lt bloger'ė
„Kiekviena kelionė yra nuotykis, papildantis brangią prisiminimų kolekciją. Kviečiu leistis į šiuos nuotykius kartu su manimi.“
Beta.lt bloger'ė
Mūsų pirmoji tinklaraštininkė, lietuvių kalbos ekspertė.
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Nieko nerasta
BŪK PIRMAS!
Kurį pasieks šie pasiūlymai:
  • Nauji / specialūs
  • Riboto kiekio
  • Slapti
  • Paskutinės minutės
Sekite mūsų naujienas čia: