Gali būti sudėtinga išsiaiškinti, kurie maisto produktai yra kalti dėl blogos savijautos, nes maisto jautrumo reakcijos gali pasireikšti tik praėjus kelioms valandoms ar ilgiau po to, kai valgote maistą. Tuomet atliekami maisto jautrumo testai antikūnų pagrindu, kurie matuoja imunoglobulino G (IgG) antikūnų reakciją maistui iš kraujo. Šio tipo testai yra geriau ištirti, nei maisto jautrumo testai, tačiau tyrimai vis dar yra riboti. Šie tyrimai rodo, kad maisto produktų pašalinimas, vadovaujantis IgG tyrimais, gali padėti pagerinti simptomus žmonėms, sergantiems jautraus skrandžio sindromu ir migrena. Vis dėlto daugelis mokslininkų teigia, kad IgG antikūnų testo rezultatai gali tiesiog parodyti, kad buvote paveiktas tam tikrų maisto produktų – tai reiškia, kad šie testai gali rodyti klaidingus teigiamus rezultatus. Tačiau kiti mokslininkai teigia, žmogui nėra normalu turėti aukštą IgG antikūnių kiekį reaguojant į maistą, todėl tikėtina, kad testas padės Jums išspręsti tam tikras sveikatos problemas.