Dažnai apsiribojama žinojimu, kad alus gali būti tamsus arba šviesus, stiprus arba lengvas. Tačiau aluje galima aptikti daugybę skonių ir aromatų – kavos, šokolado, džiovintų slyvų, obuolių, anyžių, citrusinių vaisių ir t. t.
Turbūt nustebsite sužinoję, kad alaus pasaulyje egzistuoja 142 alaus stiliai ir kad kiekvienas jų verdamas iš skirtingų ingredientų, pasitelkiant unikalią technologiją. Salyklas, apyniai, vanduo ir mielės yra visų alaus rūšių pagrindas, suteikiantis išvaizdą, kvapą ir skonį. Tačiau yra šimtai šviesių ir tamsių salyklo rūšių, daugiau kaip penkiasdešimt įvairių apynių rūšių, besiskiriančių auginimo vieta ir apdirbimu, bei tūkstančiai mielių ir vandens variacijų. O kur dar belgiški prieskoniai! Ir vokiški alaus tradicijų saugojimo elementai!
- Vakaro metu vyks 11 rūšių alaus degustacija, tačiau remiantis 2016-11-01 alkoholio kontrolės įstatymu, alaus degustacijos kaina nėra įtraukta į dovanų čekio kainą.
- Norintys degustuoti alų, atvykus į paskaitą, turės susimokėti papildomą 4 Eur/asm. mokestį.
- Degustacijoje gali dalyvauti asmenys nuo 20 metų.
Dėmesio! Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.